парола:
Помощ
За нас
Информацията е от ключово значение за отделния
човек, корпорацията и организацията, независимо от сферата на дейност.
Статистика
Обяви за работа: 3
Кандидати: 3780
Работодатели: 626
Автобиографии: 396

Въпроси и отговори

Безплатно ли е публикуването на обяви за работа в Mediajobs.bg?

  
- Да, публикуването на обяви за работа в Mediajobs.bg е безплатно.

    Проверявате ли регистрациите на фирмите и обявите публикувани в Mediajobs.bg?

   - Да, обявите на новорегистрирани фирми се пoказват в Mediajobs.bg единствено след като администратор на Mediajobs.bg се е свързал с тях и проверил регистрацията им.

  - Допълнително, всички обяви биват преглеждани за технически проблеми или проблеми със съдържанието и в случай на сериозни проблеми с тях, администратор на Mediajobs.bg се свързва с фирмата публикувала обявата с цел отстраняване на проблема.

   - Все пак имайте предвид, че Mediajobs.bg не може да провери дали публикуваната обява отговаря на действително предлаганите условия при евентуално наемане. Моля, информирайте ни в случай на сериозни несъответствия!


Какви са предимствата да имам CV (Автобиография) в Mediajobs.bg?
   
   
- Mediajobs.bg ви помага при създаването на CV, отговарящо на очакванията на работодателите и ви спестява значителна част от времето, необходимо за запознаване с това какво трябва да съдържа и как трябва да изглежда вашето CV.

    - Формата на CV-то е избран на базата на задълбочено проучване на изискванията на водещи Български и чужди фирми.

    - Създавайки CV в Mediajobs.bg имате възможност:

    - Да кандидатствате по обяви значително по бързо и лесно.

    - Да разглеждате пълната история на обявите, по които сте кандидатствали и вариантите на CV-тата, с които сте кандидатствали.

    - Да кандидатствате по обяви, при които работодателят не желае да предостави публичен e-mail адрес (поради съображения свързани с евентуалното получаване на нежелани рекламни съобщения SPAM).

Как да си направя CV?


   
- Ако нямата регистрация изберете "Регистрация"

    - Прочетете условията за ползване.

    - Изберете потребителско име и парола. Запишете и съхранете избраните от вас потребителско име и парола, те ще са ви необходими в бъдеще.

    - Въведете вашето име, фамилия и e-mail, след което натиснете бутона "Регистрация".

    - Изберете „Автобиографии / CV-ta“ от менютата горе в ляво на първа страница.

    - Натиснете бутона "Добави"

    - След като сте готови с попълването на данните изберете бутона „Запази“ (ще видите листа с вашите CV-та)

    - След като сте направили CV-то имате възможност да попълните повече подробности относно вашата квалификация чрез бутона „Виж“  image/gif

 
    - Изберете желаната от вас секция (Образование, Трудов стаж, Лични умения, Снимка) и отново чрез бутоните „Добави“ и „Запази“ въведете новите данни.

Как се пише мотивационно писмо?

    - Всеки кандидат за работа трябва да представи на потенциалния работодател своята автобиография и мотивационно писмо. За Вас мотивационното писмо е допълнителна възможност да се представите добре пред работодателя, а за потенциалният Ви работодател то е основата, върху която той ще прави първоначалното “пресяване” на кандидатите за работното място. Често мотивационното писмо е решаващо при избора на кандидатите, които ще бъдат поканени на интервю.
   
    - Както сами се досещате, работодателите са различни, както и работните места, за които кандидатствате. Затова мотивационното писмо трябва да се пише за конкретен работодател и за конкретната позиция (работно място, длъжност). То трябва недвусмислено да покаже на работодателя, че притежавате точно тези умения и качества, които се изискват за позицията, за която кандидатствате.
   
    - Мотивационното писмо е добра възможност за Вас да уточните или дори компенсирате някои слаби стани в автобиографията си. Например, ако притежавате някои умения, които сте придобили в резултат на практическия опит, а не след завършена квалификация (т.е. нямате диплома за квалификация), в мотивационното писмо можете да посочите това.
   
    - Първото впечатление е най-трайно и е важно мотивационното Ви писмо, както и автобиографията Ви, да изглежда добре като оформление и като съдържание.

Има няколко цели, които трябва да преследвате, когато съставяте мотивационното писмо:

   
- Да покажете на работодателя, че имате предимства пред другите кандидати за работа.

    - До посочите конкретните примери за Вашите умения и опит – как точно сте ги прилагали на предишната си работа.

    - Да посочите с какво точно можете да допринесете за успешната си работа на длъжността, за което кандидатствате (работодателят повече се интересува с какво Вашите умения ще допринесат за успеха на цялата фирма, отколкото самият факт, че можете да вършите добре някои неща).

    - Да уточните или допълните информация от автобиографията.

    - Да посочите добри мотиви, поради които кандидатствате точно за тази работа.

    - Да направите добро впечатление пред работодателя, за да получите покана за интервю.

    - Изискванията, които важат за автобиографията, са валидни и за мотивационното писмо.

 Лошо впечатление прави мотивационното писмо, което е:

 
   1. Дълго (повече от 1-1,5 страници);

    2. Ксерокопие на “стандартното” Ви МП;

    3. Написано на ръка;

    4. Няма посочени реквизити за длъжността за която кандидатствате – наименование и, ако се изисква, референтен номер;

    5. Съдържа неточни или лъжливи данни (рано или късно това ще излезе наяве);

    6. Описва физическите Ви данни, ако те не се изискват от длъжността (например, ако искате да работите като фотомодел).

    7. Има обидни квалификации на предишните Ви работодатели.

    8. Има граматически грешки.

Мотивационното писмо трябва да съдържа:

    1. Лични данни: трите имена, адрес, e-mail и телефон за връзка. Не посочвайте електронният си адрес от вида choveka@abv.bg, а ползвайте нещо по-официално -  Ivan_Ivanov@abv.bg.

    2. Длъжността за която кандидатствате и откъде сте разбрали за свободното работно място (обява във вестник, интернет и т.н.);

    3. Личните Ви мотиви и интереси да кандидатствате за работа в точно тази фирма и точно за това работно място;

    4. Информация за това, дали отговаряте на изискванията за работното място – образование, опит, стаж, умения и др.;

    5. Имате ли опит в работа, подобна на тази, за която кандидатствате;

    6. Имате ли познания за фирмата и отрасъла в която е дейността й;

    7. Какво ще спечели (не само финансово) фирмата, ако ще Ви наеме на работа;

    8. Имате ли амбиции да се развивате като професионалист.

Източник: Портал Кариерист

Малки трикове
   
  
  - Когато съставяте мотивационното писмо, подхождайте към него като към един вид “рекламно писмо”. Помислете, колко от рекламите в пощенската Ви кутия наистина привличат Вашият интерес? И колко от тях четете? Привличането на вниманието и интереса на работодателя е основната Ви “маркетингова цел”.
   
    - Ползвайте изразите и терминологията, които са ползвани в обявата за работното място – по този начин ще привлечете внимание. Посочете своите постижения на предишната работа и посочете с какво Вашите умения ще допринесат до успеха на цялата фирма – ще предизвикате интерес. Посочете мотивите си да кандидатстване точно за тази длъжност – ще покажете, че сте сигурен и разсъдлив човек. Покажете готовността да предоставяте допълнителна информация, ако ще Ви я поискат – ще подбудите към лична среща.
  
     - Наблегнете върху силните си страни. Представете нещата от гледната точка на работодателя и описвайте своят опит според изискванията за длъжността. Например, имате стаж като продавач-консултант в отдел “Компютърна техника” в голям супермаркет. Следователно, имате опит в преките продажби, познания в областта на компютърната техника, опит за работа в голяма фирма, можете да разрешавате конфликти, имате познания за работа с първичната счетоводна документация и т.н.

Преди да пратите мотивационното писмо:

    - Прегледайте го за грешки;

    - Помолете някой да го прочете, за да сте сигурни, че аргументацията Ви е добра, а стилът – четлив;
   
    - Проверете, вярно ли посочвате името и адреса на получателя;

    - Проверете Вашите адреси и телефони, които сте посочили за връзка (как иначе ще Ви поканят за интервю?);

    - Оставете си едно копие – може би ще Ви потрябва по-късно, когато се подготвяте за интервю.


Защо някои от изпратените писма на посочен в обявата e-mail се връщат със съобщение от вида: „Писмото не може да бъде доставено“ или „Email адресът не съществува“?

    - По всяка вероятност проблемът е свързан с пощенската кутия или сървър на получателя. Възможно е:

    - Пощенската кутия на получателя да е препълнена - в този случай опитайте да кандидатствате или изпратите CV-то си повторно след известно време (1-2 дни).

    - Посоченият e-mail адрес да е погрешен - моля уведомете ни ако считате, че посоченият e-mail адрес е погрешен и ние ще направим опит да се свържем с организацията, публикувала обявата. Това може да направите като използвате линка "Проблеми с Обявата" на страницата на съответната обява.

    - Да има временен технически проблем с пощенския сървър на получателя - в този случай опитайте да кандидатствате или изпратите CV-то си повторно след известно време.

Как мога да разбера дали работодателят е получил моята кандидатура?

    - Често работодателите получават голям брой кандидатури и нямат техническата възможност да отговорят, a се свързват само с избраните от тях кандидати по телефон или e-mail.

    - В редки случаи е възможно да има технически проблем с е-mail кутията или сървъра на работотдателя, при което ще получите e-mail за технически проблем ("препълнена пощенска кутия", ...).

    - Това се случва дори, когато кандидатствате чрез опцията "Кандидатствай по тази обява", а не изпращайки директно e-mail на посочения в обявата e-mail адрес.


Как мога да публикувам обява за това, че търся работа?

   
- Няма възможност да публикувате такава обява.

    - В момента, можете да създадете CV в Mediajobs.bg, което бихте могли да използвате за кандидатстване по обяви в Mediajobs.bg, в други сайтове за работа или да го изпращате на посочени от вас e-mail адреси.

    - В бъдеще ще можете да изберете вашето CV да бъде достъпно за работодатели, търсещи отговарящи на техните критерии кандидати.

Не намирате отговор на въпроса, които имате?
   
   
  Изпратете вашия въпрос или коментар тук: office@utv.bg
За работодатели
е-мейл:
парола:
РекламаПартньори
Mediajobs.bg препоръчва
Asteos
Calidris Canutis
Aveo Consulting
IPD
Max Build
Ataman-1

Европейска институция по медиация и арбитраж (ЕИМА)
Арбитражен съд при ЕИМА
СЗБПТ

Luxury Cosmetics SAVIO
bomb.bg
Френска парфюмерия
Naturale
Savio


Юнайтед Медия
ЮТВ-Мултимедиен портал
Твоят моден портал
Запознанства
Хотели, вили, хижи
Виртуална библиотека
UDESIGN
Български издания
Български радиостанции
Хип-хоп телевизия
EMTV
Секс телевизия

Видео сайтове

Университет по библиотекознание и информационни технологии
The Anglo American School of Sofia
Валутни курсове на БНБ


:: Начало :: За нас :: Въпроси и отговори :: За реклама :: Условия за ползване :: Контакти ::
   email Copyright © 2013 www.mediajobs.bg All rights reserved.